Egoul și sinele

Fundamentul Egoului este ca ceva lipseste, ca ceva este in neregula cu mine si cu viata. Egoul este preluat de la cei din jur ,copilul nou nascut nu are ego. Cand inca din primii ani de viata indrumatorii copilariei noastre ne obliga sa fim falsi, ni se construieste egoul. Atunci cand ti se spune ca nu-i bine cum mananci si esti sters agresiv la gura,in loc sa fii indrumat cum este bine sa mananci. Sa dai bine,sa nu accepti realitatea. Este primul pas spre falsitate. Si incepi sa lasi de la tine , intarindu-ti ideea despre tine ca nu esti de ajuns. Si consideri ca nu esti de ajuns si vrei sa ”faci frumos”. Si trebuie sa fii perfect ,sa dai bine prietenilor,eu reusesc singur,eu, eu ,eu…Este primul strat al egoului. Aici egoul se numeste mandrie. Ceva este in neregula cu tine.In loc sa te accepti pe tine si sa te bucuri de tine. Cand dispare mandria incepe acceptarea de sine.Nu te ascunde nu-ti pune masti, ca te va juca egoul cum doreste el.Nu mai demonstra. Ca in contrast apare prefacatoria. Nu vei fi autentic.Vei fi manipulator.

Dezvolta-ti joaca , razi de tine, autoironizeaza-te,nu mai fii grav, nu mai controla. Dizolva-ti egoul. Elibereaza-te de ego. Nu ai nevoie de haine de firma,nu asta te valideaza. Sunt periculoase aceste obiceiuri pentru ca te hranesti cu falsa impresie ca ceilalti te valorizeaza. Vorbeste prin fapte, nu prin expunere. Sunt baloane de sapun credinte limitative. Se numeste existenta artificiala. Validarile societatii. Asa vei ajunge sa eviti realitatea, deaceea in camera ta esti o persoana iar cand iesi pe usa esti alta persoana. Versiuni ale tale, obosite de traume, care striga dupa ajutor. Ajutor care nu-l accepti pentru ca in loc sa fii vrei doar sa pari. Ca doar ai lucrat mult la construirea ta, doar nu o sa renunti si sa incepi acum sa simti. Ajungi de fapt sa creezi monotonie in viata ta si sa nu mai gasesti bucurie in lucrurile simple. Vei dori sa schimbi ,vei alerga spre senzatii care sa iti opreasca simtirea sufletului,te vei plictisi repede. Valorizeaza si bucura-te de oameni, vorbeste cu sufletul lor,instant va fi conexiune. Este greu sa traiesti in suflet mai usor este sa traiesti in ego.Nu iti ascunde fiinta de frica ca vei fi ranit.

Forta vine din autenticitate.Simtind.Suntem minunati asa cum suntem.

„Sinele Superior este o voce neutră, nu judecă, nu condamnă pe nimeni și niciodată nu încearcă să te sperie. Îți spune scurt ce să faci și rămâne la latitudinea ta dacă urmezi sau nu acea ghidare. Nu există o negociere cu Sinele Superior, nu stă la discuții cu tine, ca să-ți explice de ce e bine cum zice el. Îți spune ce are de spus într-o frază sau două și a terminat discuția.Pe de altă parte, discuția cu egoul este mai lungă, el îți aduce argumente, îți dă explicații, încearcă prin toate mijloacele să te convingă să faci cum zice el și de cele mai multe ori face asta încercând să te sperie, enumerându-ți ce riscuri îți asumi făcând acel lucru și ce pericole te pândesc.”Lorie Ladd

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: