Ignoranța

Cum îți servește un loc de muncă spre devenire a ta?

Am observat de ceva timp cum întâmplările din jurul meu preced niște răspunsuri la întrebările pe care mi le pun. Cum așa?

Faptul că oscilez în reacțiile mele bune și rele îmi scoate în evidență câte mai am de învățat. Că tot aflăm de la maeștri că persoanele din jur ne servesc lecții,de ce să nu facem noi cumva să ni le însușim?Adică să treacă, să nu mai revină că ne-am săturat de ele…

Asfel merg mai în profunzime și mă uit la mine,că este cel mai simplu. Deci la mine nu la alții. Că lumea din jur este preocupată să ii fie ei bine și nu mie. Deci focus în primul rând pe mine.

Bun, să hotărăsc odată ptr. totdeauna dacă vreau să rămân în stare de emoție negativă ,de reactivitate față de cei din jur, de orgoliu supradimensionat! Îmi folosește? Că ceea ce îmi spune corpul meu nu este bine. Că îmi vine să mănânc prea mult, că mentalul croșetează întruna ce minunată sunt eu comparativ cu alții, nu este bine, clar!

Sunt mulți oameni în jurul meu doritori sa-mi serveasca diverse lecții .

Unii vin să te atenționeze că ești într-o eroare, alții hotărăsc că-ti sunt salvatori,alții doresc una alta de la tine. Vin ptr. energia ta să se atașeze și nu mai doresc să plece. Ce fac cu ei? Unde-i pun pe toți?

Eu îi sortez.Uite așa!

Cel care dorește să mă atenționeze îl consider bun și atunci îl privesc cu blândețe,nu condescendent.O vrea el să mă învețe ceva , oare ce anume?Poate ar fi bine să învăț și de la el ceva,tocmai ca să nu mai trec eu prin aceeași greșeală.

Pe salvatori îi categorisesc ca fiind cei care doresc confirmare de la cei din jur. Și atunci mă gândesc că rana lor este mare, io fii desconsiderat careva prin trecutul lor,nu? Și îi privesc cu compasiune.

Cei care rămân atașați sunt cei care mă pun cel mai mult la lucru . Că de aceștia îmi vine să fug. Le văd trăirea și dorința de a nu-ți mai da drumul. Și mă cuprinde de multe ori panica să nu cumva să rămân atârnată de ei și să nu îmi mai folosesc mie însumi. Sunt cei care te blochează în ascensiunea ta prin viață . Ce bine ar fi să ți-i dorești și tu prin preajma să îți folosească la ceva, adică să înveți din alăturarea cu ei,nu numai să le servești drept ancoră. Să primești și tu de la ei flux de energie benefică nu doar atașament. Că atașamentul este blocaj major, dar sunt doar câțiva care înțeleg asta, așa!

Cauza principală a blocajului unei persoane este ignoranța și, mai presus de toate ignoranta fata de ea însăși. Fără cunoaștere de sine, o persoană nu poate deveni liberă. Ea va rămâne întotdeauna un sclav, o jucărie a forțelor externe, astfel încât prima cerință a tuturor învățăturilor pe calea spre eliberare este „cunoaște-te pe tine însuți„!

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: