Cum aș vrea eu!

Aș vrea ca atunci când mă uit la tv. să aud știrea seacă fără ca să aud cum trebuie să gândesc.Nu-mi trebuie să îmi comentezi tu televiziune cum să gândesc eu, că mă manipulezi ,tu nu poți exprima decât experiența ta, nu și pe a mea.Adevărul meu este altul.Și este de multe ori diferit.

Vreau că lumea să aibă scopuri nu să le copieze pe ale celorlalți. Om vrea să fim ca oile și spre ce se duc alții sa mergem și noi în coloană? Preluăm ideologii și cam atât. Marile popoare au reușit pentru că au avut viziune, noi ce avem?Nimic…

Vreau valori în toate familiile și în rândurile celor fără familii. Baza sunt copii noștri, nu îi transformați în obiecte care nu vociferează, lăsați-i duali asfel își accesează conștiința care-i duc pe calea potrivită lor. Lăsați-i cu vectori de acțiune, în timp vor câștiga datorită experienței acumulate. Toate mecanismele unui sistem îi vor scoate la suprafață frustrări majore pentru că sistemele sunt perimate. De aceea nu mai vor la școală, cumva înțeleg că își viciază emoția benefică care-i esențială la copii.

Vreau să nu mai solicităm copiilor supunere totală și să înțelegem că emoțiile se simt în cortexul prefrontal,adică învățăm prin a ne confrunta cu ceilalți copii. Mai ales până-n adolescență. Libertatea pe care-o dăm copiilor este esențială. Vor învăța să se ridice cognitiv să își facă alegerile benefice pentru ei. Lăsați-le emoțiile, bucurați-va când le au, canalizați-le cu răbdare, vorbiți cu ei, vor reține cât vor putea, tot va fi bine decât să nu vorbiți cu ei!

Nu mai vreau ochi stinși ,atunci când privesc un copil. Și nici supunere totală. Îl vreau cu personalitate că înțelepciune va căpăta pe parcurs. Tot prin joacă și confruntarea cu ceilalți. Iarăși libertatea este esențială. Nu-l îngrădi, dă-i drumul să se joace! Nu-l proteja non-stop datorită fricilor tale, ci lărgește-i orizonturile să se poată descurca fără tine. Îndepărtează-i gardurile! Lasă-l să se confrunte!

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: