Fructe de pădure

Astăzi am fost în pădurea Cernica. Este plin de măceșe, păducel și porumbe.Sunt tocmai bune de cules asta-i luna lor,octombrie noiembrie maxim. Se simte că sunt coapte la maxim , o bogăție dăruită nouă de Doamne.

Măceșele conțin antioxidanți, taninuri și acizi organici. Sunt utile în anemii,răceli,boli ale inimii, ale rinichilor și au proprietăți verificate că ajută in cazul persoanelor care suferă de hipotensiune. Planta de măceș este cunoscută că vindecă răni ce nu s-au cicatrizat având efect antiinflamator. Eu culeg doar fructele că doar este bogăție, însă se pot folosi și rădăcinile, florile și semințele. Nu le culegeți de prin sate că atrag toate toxinele și praful din aer, mergeți și le luați din pădure cât mai adânc.

Eu le prepar asfel; După ce le spăl bine adaug apă fierbinte (aprx 60*) nu fiartă,peste ele.După 12 ore se poate bea, ele având acum proprietățile dorite ,miraculoase.

Păducelul, conține și el antioxidanți. Este util în bolile de inimă și este cel mai cunoscut că tratează afecțiunile cardiovasculare. I se mai spune și ”stăpânul inimii”.Deasemenea nu este permis să îl consumați dacă luați medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale. El scade tensiunea negreșit.

Eu îl prepar asfel;După ce îi spăl fructele , le las la uscat fără să se atingă între ele, adică pe rânduri rare. După vreo 3 săptămâni, el este ușor casant rupându-se ușor. Rămâne puțin cam o treime din cât ați pus la început. Acum așa uscat îl puteți face ceai, o lingură de păducel și două căni de apă fierbinte.Eu îl folosesc des pentru că sunt hipertensiva, deci atenție că scade tensiunea și nu-i de glumă cu el.

Porumbele sunt cele mai bogate în tanini dintre toate fructele de pădure.Calmează tusea,reglează ciclul menstrual,este excelent detoxifiant și revigorează sistemul imunitar.Dizolvă pietrele de la rinichi, este atât de antibacterian încât pe unde trece taninul din ele curăță tot, tartrul de pe dinți dispare,elimină bacteriile din gât ,stomac și intestin.Eu nu pot mânca multe că simt că mă inec cu ele,însă sub formă de sirop este delicios.

Eu îl prepar asfel;După ce îi spăl fructele, îmi pun o mănușă și strâng fructul până îl zdrobesc.Pun apă câte cantitate de fruct atâta apă și o las până a doua zi. Apoi pun zahăr și îl dau în fiert, rezultând un sirop.Se consumă iarna, nu mai mult de o lingură pe zi, este plin de vitamina C. Din frunze se face ceai, 2 lingurițe la 250ml. apă. Este f. bun la gust însă consumați doar o cană maxim două pe zi.

M-am inspirat si de aici, multumesc. Să auzim de bine!

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: