Încep seria de cărți citite cu autorul japonez Haruki Murakami .Autor care se citește cu ușurință. Cărțile lui au subiecte facile ,în general implică cupluri,frânturi din viața socială,trăiri intense, fantasticul călătoriilor spre regăsirea de sine.
În cartea lui” La sud de granița la vest de soare‘‘, este povestită viață lui Hajime, un bărbat ajuns la maturitate să își regăsească prima iubita din copilărie. Trăirile lui sunt fluctuante ,când se opune dorințelor, când se abandonează lor,își dorește să afle cum destinul a croșetat să își regăsească iubirea din tinerețe. Consideră că a pierdut timpul cu iubiri înșelătoare, destinul confruntându-l spre finalul vieții cu o abordare directă a emoțiilor deseori ascunse. Cartea se citește în maxim 3 ore, este potrivită cititorilor peste 16 ani, deoarece este presărată pe alocuri si cu scene de amor…
În cartea ”In căutarea oii fantastice” autorul își redescoperă sinele. Se pare că aceasta este cartea care ia adus lui Haruki celebritatea. Este un pic mai greuța decât cea anterioară,primele pagini fiind gestionate inteligent,punându-ți mintea la contribuție serios. Este descrisă o etapă din viața unui tânăr care avea o agenție de publicitate. Cumva ajunge la el o poză care-l intrigă,și datorită acestei poze vreme de 8 ani impreuna cu iubita lui ,cutreieră zone de mult uitate prin munții Japoniei, în căutarea a ceva misterios și neobișnuit. Cartea este captivantă, potrivită celor care-și doresc mai mult decât scriitura ușoară cu care ne-a obișnuit autorul.
În cartea ”Dans, dans, dans’‘ deja autorul abordează cu umor situații despre fragilitatea vieții și granița fină dintre real și fantastic. Își caută iubita pierdută, iar dansul ii satisface nevoia de comunicare și căldură umană.Este cartea care-i urmează ”În căutarea oii fantastice”despre iubita lui pierdută în munții Japoniei.
