Manipularea

Crește exponențial numărul bolnavilor de covid. Ne testăm mai mulți de aici și creșterea,aparentă.

Simt că trăim o uriașă manipulare în masă, pe baza discuțiilor de picare sau nu a guvernului. Au ajuns să dorească mărirea alocațiilor,ptr.că alții vor mărirea pensiilor.Interesele sunt mari. Prin media circulă gluma cum că alegerile se țin ptr.că să se afle cu cine ”va guverna UDMR-ul”.Nu este punctul meu forte politica.

Lucrurile sunt manipulate ca la carte, maselor le pot fi induse imagini și emoții negative chiar fără a fi folosită forța. Manipularea se construiește în timp cu răbdare, exact că în desenul animat Ferma Animalelor.

Parabola preluata de la https://www.amosnews.ro/parabola-porcilor-salbatici-2020-05-31

In mijlocul unui curs, la o universitate, unul dintre studenți l-a întrebat pe neașteptate pe profesor:
– Ştiti cum sunt capturaţi porcii sălbatici?
Profesorul a crezut că este o glumă și se aștepta la un răspuns amuzant.
Tânărul i-a răspuns că nu e de glumă, și și-a început serios dizertația:
– Pentru a captura porcii sălbatici, mai întâi se caută un loc în pădure unde merg de obicei porcii sălbatici, iar acolo se pune zilnic puțin porumb pe pământ.
Așadar, porcii sălbatici vin în fiecare zi să mănânce porumbul “gratis” și, când se obișnuiesc să vină zilnic, construiești un gard în jurul locului unde s-au obișnuit să mănânce, câte o parte pe rând…
Când se obişnuiesc cu o parte a gardului, se întorc să mănânce porumbul, iar tu construieşti altă parte a gardului… Se obișnuiesc din nou și mănâncă din nou.
Construiești gardul în jur, puțin câte puțin, până instalezi patru laturi ale gardului în jurul porcilor. În cele din urmă instalează o poartă pe ultima parte.

Porcii sunt deja obișnuiți cu porumbul gratis și gardurile, și astfel încep să vină singuri prin intrare. Atunci închizi poarta și capturezi tot grupul. Atât de simplu, pas cu pas, până în ultima secundă porcii își pierd libertatea. Încep să alerge în cerc în interiorul gardului, dar sunt deja la închisoare. După aceea, încep să mănânce porumbul gratuit. Se obișnuiesc atât de mult încât uită cum să vâneze singuri, și de aceea acceptă sclavia.
Chiar și ei sunt recunoscători răpitorilor lor și, generații întregi merg fericiți la abator. Nici măcar nu au încredere că mâna care îi hrănește este aceeași care îi omoară. Tânărul i-a spus profesorului că este exact ceea ce a văzut că se întâmplă în țara sa, în provincia sa, în orașul său, cu oamenii săi.
Guvernele populiste, în proiectele lor dictatoriale, ascunse sub mantaua ”democratică” eliberau porumb gratuit pentru suficient timp pentru a atinge supunere sistematică.
Și fiecare nou ”guvern Salvator” se deghizează în”programe sociale”, dă pomană, dă bani pe care îi scot din buzunarul muncitorului, îndeplinește misiuni, planuri, indulgențe, legi, ”protecție”, subvenții pentru orice, exproprieri nejustificate, programe de ”Bunăstare socială”, petreceri, târguri sau festivaluri, uniforme, pâine și circ, transport gratuit.

G R A T I S!”
Tot acel ”gratis” pe care-l oferă astfel de escroci, deghizati în politicieni, unui popor prost obișnuit cu firimiturile porumbului gratis și ”liber”. Fură capacitatea de a fi critic, gânditor și antreprenor.
Cu toate acestea, bineînțeles că nimic nu e primit ”gratis”.
În consecință, ”nu există prânz gratis”!
În sfârșit, realizați că tot acel minunat ”ajutor” guvernamental este o problemă, care se opune viitorului democrației în țara noastră.
Puteti sa luati atitudine sau încrucișați brațele și mâncați porumbul …

Și așteptați măcelul!

Ne sunt îngrădite libertățile încetul cu încetul,și chiar putem ajunge să ii iubim pe cei ce ne construiesc gardurile. La un moment dat le putem fi recunoscători că ne mai aruncă niște porumb. Și că au grijă de noi, se preocupă cineva, nu?

Principiile manipularii dupa Noam Comski;

1 .Crează probleme grave în rândul populației asfel încât aceasta să solicite ea însăși măsuri limitative. Pare că trăim un experiment la nivel global, poate să fie o întâmplare însă cineva profită de pe urmă pandemiei.

2.Distragerea atenției prin subiecte minore dar cu impact emoțional, vezi Vulpita, sau cazul Caracal de anul trecut timp în care guvernul a lucrat în interior pe sistemul porumbului gratis.

3. Aplicarea măsurilor treptat. Adică gardurile puse unul câte unul. Exact îngrădirile pe care le-am trăit, întâi nu am avut voie sa iesim noaptea, apoi ziua doar cu hârtie, adică din aproape în aproape.

4. Amânarea sfârșitului. Cum s-a procedat cu ratele la banca.

5.Infantilizarea maselor prin discursuri copilărești, pe toate planurile.Exploatarea în sine a prostiei umane, discursuri în care se regăsesc mulți cu milioane de urmăritori.

6.Accentul pe emoția exacerbării, adică frica de moarte cea mai puternică emoție. Cea mai mare frică , specularea fricii și a urii,cu aplicare mai ales în cadrul familiei.Frica pentru viața ta și a membrilor familiilor tale. Se creează dihotomii între neamuri fără baza reală, bazându-se pe manipulare.

7.Calitatea educației să fie cât mai slabă. În” România educată ”a lui iohanis, Se convinge populația că este ok să fii mediocru, vezi valorile care se perpetuează în media.

8.Cultivarea sentimentului de culpă, adică nu numai că îl înjosești dar îl mai faci să se simtă și vinovat pe om. Devenim fericiți că cineva ne hrănește, chiar dacă ne simțim controlați, că alfel devenim niste grobieni ,niște needucați. Iată că suntem vinovați…

9. Ultimul truc este convingerea că manipularea nu există, prin forțe coercitive s-a aplicat tot ce se putea,putem fi spălați usor pe creier. Pare că suntem un studiu de caz.

So’, este bine ceea ce trăim?Majoritatea trăim o situație în care oamenii văd gardurile, avem reacție de respingere. Soluția trebuie să fie bazată pe inteligență. Că cei din jurul nostru nu mor de grija noastră, să gândim noi soluții creative. Adică nici nu fac ce mi se solicită, nici nu mă opun , găsesc a treia soluție care să nu se întoarcă împotriva mea. Ceva care să genereze o lumină, o candelă, măcar să încercăm să aducem lumina, și tot este mai bine.

Și dacă cumva gândiți că toți manipulăm să șțiți că nu este așa. Sunt oameni care nu forțează liberul arbitru al celorlalți.Sunt oameni care sunt limpezi, adunați, obișnuiți să conecteze creierul ,să analizeze, să întrebe,capabili să aducă lumina lor, sa potențeze in alții calitați.Iar starea alături de aceștia nu este de panică, nu simți că-ți forțeaza liberul arbitru cred în valori sunt onești. Respect, recunoștință, iubire! Atenție pe unde-ți porți pasii, ce vezi, cum te raportezi la tine si la alții, pastreaza spiritul liber!

Tehnicile de mai sus sunt gasite din ”pura intamplare” in cartile lui Noam Comski le gasiti aici.Multumesc Canal 33 si Alexandru Raducanu!

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: