Iubirea

Eu sunt învățat ” iubirea ” de la oamenii din jurul meu. Primii de la care am invatat-o au fost părinții mei. Mă învățau o iubire condiționată de felul in care se poarta cu mine cei din jurul meu. În momentul în care regaseam reactii pozitive față de mine erau valoroși. Așa încetul cu încetul m-am recunoscut în aceasta eroare fundamentală pentru emotia mea si am perpetuat-o mult timp.

Este absolut esențial să îți schimbi acest gen de trăire, este esențial să te schimbi esențial. Repetiția nu este o greșeală, este voită. Alfel rămâi angajat într-o trăire viciată de experiențele celor din jurul tău. Și nu vrem să trăim viețile altora.Nici pe a părinților noștri, oricât de nostalgici am fi la amintirea lor. Încercarea de a găsi iubire în jur eșuează întotdeauna,pentru că nu poți găsi ceva la alții pe care să nu ți- o poți oferi ție însuți. Dacă te privezi de iubire dăruită ție vei atrage în jurul tău oameni care-ți vor fi oglinzi. Și atunci sufletul te va trage înapoi să experimentezi aceea iubire fără condiții,lipsită de prejudecăți pentru orice te înconjoară. Iubirea există independent de forma în care se manifestă,este lipsită de formă este înlăuntrul tău.

vitamix.ro

În viața ta oamenii vor veni și vor pleca, nu rămâne agățată de ei.Dacă sufletul tău este plin de iubire în interior le vei da drumul ușor, recunoscatoare fiind că drumul lor a fost doar un pic tangent cu el tău. În rest trebuie să și-l urmeze pe al lor, iar tu pe al tău. Pleacă cu ușurință luând iubirea pentru ei cu tine, asfel când vei gândi la ei ,vor primi esența a ceea ce ai fost pentru ei, neviciat, armonios,tandru, lipsit de egoism. Iubirea nu ia ostateci,poate exista numai între egali,fără fragmentare și condiții ascunse. Alungă frica și miliardele de condiționări ele nu pot exista acolo unde există iubire fără condiții. Știu că-i greu,eu am intrat în panică când am realizat aceste adevăruri. A fost terifiant.Însă observând că fără să înțeleg asta nu reușeam să simt iubirea pură , nealterată, am dat drumul ușor de fiecare dată. Oamenii simt când nu mai au nevoie de tine pentru traseul vieții lor, nu ii ține cu forța, ei vor învâța asumându-se la fel cum ai făcut și tu.

activitati-cadou.ro

Nu este nimic complicat în a iubi. Devine dificil și complicat doar când vrei să reții pentru tine părticele din celălalt, iar atunci ceea ce oferi nu se poate numi iubire. Este atașament este dorința de ”vreau să îmi fie mie bine,deoarece cu tine mi-a fost comod,m-ai ajutat să mă simt în siguranță ” . Iată cum trăirea iubirii reale pune capăt iubirii condiționate. În iubirea reală nu ești separat de ceilalți, asfel când vei gândi la cei lăsați în urmă vor primi de la tine esența a ceea ce ești tu cu adevărat. Vor simți căldură ,nostalgie ,armonie vor cădea poate în visare, însă nu vor vicia amintirea despre tine. Fii ONEST, cine iubește cu adevarat nu se teme sa fie singur! Pentru că isi extinde experienta si limitele ,respiră cu fiecare pas .

Ușa către iubire se închide și se deschide în măsura în care-ți închizi și îți deschizi inima. E nevoie că noi să simțim și lipsa iubirii pentru ca să învățăm înmuierea inimii, să nu mai găndim și să fabricăm permanent judecați vis-a vis de ceilalți. Când ne separăm de iubire resimțim efectele, propria durere și a celuilalt. Atunci ne rafinăm,în acele simțuri ,nu le refuza ,nu le ascunde, confruntă-le. Când ne apropiem cu iubire , ceilalți ne sunt egali și suntem în comuniune cu ei. Îi înțelegem simțim față de ei armonie ,pace,drag,nu suntem defensivi,îi luăm așa cum sunt.O carte pe care am căutat-o vreme indelungată ,simpla,structurata cu multe intrebări si răspunsuri este aceasta. Oferă sfaturi practice.

Fii onest față de tine fii sursa iubirii dinăuntrul tău!

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: