Eliberarea de atașament

Ieri am fost în pădure. M-am surprins privind un copăcel.Mă gândeam că dacă vreau să învăț ce este flexibilitatea pot privi acel copăcel. Pare subțire și fragil însă are o impresionantă forță și rezistență. Se îndoia în bătaia vântului nu împotriva lui. Mă gândeam că dacă este să se întâmple ceva în condițiile potrivite se va întâmpla oricum fără efort. Deasemenea dacă nu va reuși înseamnă că, condițiile nu sunt potrivite.Ușor nu?

Am învățat că sunt momente pentru odihnă și momente pentru a te mișca energic înainte. Toate la timpul lor. A ști când să te miști sau când să stai este o chestiune de intuiție .Combinată cu sensibilitate duce la percepția adevărată a viitoarei stări. Doar tu știi cât ai investit emoțional într-o situație doar tu știi când este timpul ca un eveniment exterior să te amprenteze sau nu. Ești într-o exuberanța firească ,un flux natural,o simțire bună,sau într-o stare de rezistență de veșnic ”nu” sau ”da”.

Aș vrea că viața mea să fie ca un dans. Să se asemene copăcelului. Jos să fie ferm bine înrădăcinat ,iar sus să fie flexibil,lin, duios. Dincolo de dans înțeleg că nu se află niciun sens. Doar un pic dacă opun rezistență sunt avertizată de corpul meu emoțional că întru în condiționare.

noriel.ro

Pe lângă noi treceau diverse echipe de tragatori cu arma, se antrenau, erau echipați,trăgeau, se simțeau bine. Un pic doar m-am gândit să nu îmi ia la țintă cățelul meu tânăr și neliniștit și imediat am ieșit din starea de pace avută. Am strigat la ei să fie atenți cu armele lor,însă m-au liniștit că și-au trasat bine limitele și nu vom fi afectați. Ce a fost cu frica aceea? Oare gândeam că ei vor să ne facă rău, sau pur și simplu am deschis o veche rană când mama îmi spunea să ”am grijă” tot timpul? La ce anume?Inutil am zis, și am alungat gândul! Trecând pe lângă ei ,mi-au zis,”noi doream să nu va deranjăm”deaia stăteau la distanță. Păi cum să ne invite și pe noi ,când eu emiteam gânduri de frică și de rezistență? Cam atât legat de starea atașament vis-a-vis de siguranța proprie. Dacă nu aș fi emis teamă pentru siguranța mea și a cățelului sigur ne-ar fi invitat și pe noi la joaca lor. Nu a fost mai bine că nu ne-au deranjat?

Am văzut eu copăcelul însă eu am mers și l-am zguduit zdravăn să văd dacă-i bine înrădăcinat, doar nu o să îl ia vântul. Ființele umane nu pot trăi prea departe de starea de condiționare,doar un pic mă împotrivesc bătăii vântului și întru într-o complicație fără rost provocată de mine însumi.

Mișcate odată cu vântul,alegerea este simplă,poți dansa sau nu?

activitati-cadou.ro

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: