Cum simt ce imi este benefic?

Nu mi-am pus acesta întrebare dintotdeauna. Luam pur și simplu ce primeam de la cei din jur așa brut și neșlefuit. Până la urmă fiecare este așa cum vrea și cât poate. Însă cum simt eu este ”vina” mea. Mi-am dat seama când mi-am încetinit un pic ritmul și m-am direcționat cu atenția către mine.

Binențeles că ieșind să îmi plimb cățelul mă iritau persoanele care nu respectau regulile de distanțare și în primele zile simțeam prin toți porii frica mea și a celorlalți legată de covid. Că doar ascultam și eu la tv., nu mai mult de 3 min. că mă apuca jalea. Mască nu am purtat pe stradă insă ii înțelegeam pe cei care-o făcea. Însă de aici și până să-mi instalez panică cum auzeam în jur, era cale lungă. M-am așezat eu așa pe picioarele mele și m-am gândit;

1. Dacă o fi să o mierlesc de covid ,eu vreau totuși să fiu o moartă fericită nu una crizată. Și cât timp inima îmi ticăie ea vrea să fie liniștită nu anxioasă, să simtă frumusețea din jur nu spaimele tuturor. Iar Doamne ne vrea în pace nu speriați și hăituind pe străzi privind stânga -dreapta cum țopăie covidul de la unul la altul prin aer.

viataverdeviu.ro

2.Eu sunt speriată de apă de înălțimi și de sufocare. Greu accept apa de la duș pe față darmite să mă pui legată la gură să nu pot respira. Cu masca am niște spaime mari, când vedeam pe străzi numai ochi ceva nu pușca cum trebuie. Îmi era încălcată o libertate, eu așa simțeam. Iar ca să reciclez dioxidul de carbon nu vroiam. Plus că mi se aburesc ochelarii, iar când ies din magazin simt că leșin. Așa că nu am purtat și nici nu port, înțeleg să o pun in magazine , doar așa ca să respect legile acestei țări unde am ales să mă intrupez. Dar doar atât…

3. M-am învățat să nu mai înghit pur și simplu ce aud în jurul meu, să trec prin filtrul minții mele. Am observat că de câte ori m-am luat după alții nu am ajuns bine. O fi covid sau nu,un adevăr sau o minciună, nu vreau să pun pe nimeni în pericol,pot fi purtătoare sau nu, nu mi-am făcut testul, nu se știe clar dacă se răspândește prin aer sau nu, de ce să mă agit când este clar că lumea băjbăie. Iar eu să-mi instalez singură starea de panică nu vreau să o fac. Admir grecii cum au pus ei pe primul plan turismul. Au gândit că dacă populația lor moare de foame nevizitandu-i turiștii,mai bine își asumă să nu devină crizați ca alții ci să privească obiectiv cum este mai bine. Si nu a fost singura situație prin care au trecut cu privirea sus,anul trecut au mai trecut inca un hop dupa focurile care i-au incercat. Noi ne-am cam pus poalele în cap deh’ că noi până nu știe toată lumea din jur cum suntem noi simțitori nu ne simțim bine. Atat om putea să canalizam inspre noi starea de mila și de popor veșnic temător și cu căciula in mână.

activitati-cadou.ro

Consider că există aspecte benefice și în polarități diferite. Să zicem că ambele situații sunt adevărate, că este covid sau că nu este. Ce anume mă oprește să trăiesc într-o fază frumoasă a vieții mele ?chiar si dacă mintea îmi crează și îmi demontează deseori iluziile. Până la urmă contează ce decizi tu, cum preiei dificultățile ca un instrument spre a te rafina și nu spre a te adânci în obstacol, depresie, criză. Că dacă privim retrospectiv avem deseori zone în care evenimentele păreau obstacole de netrecut. Și de acolo s-au desprins căi benefice, care nu s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi fost împinsă în anume situație tulburătoare. Și asta nu este iluzie , este ceva ce am experimentat,ne-am simțit deseori triști ,abătuți ,deprimați,victime, pentru noi este real atunci când suferim.

Aceste situații sunt binecuvantări deghizate, urmează să vedem de ce s-a permis această pandemie. În timp fără rezisțente interioare și cu răbdare. Vom vedea!

Publicat de 2deJoy

. https://instalatoristet.com/ https://variatiileiubirii.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: